ποικιλιες

Ο κάθε υποψήφιος παραγωγός θα πρέπει να επιλέξει μέσα από κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, ούτως ώστε να αποφασίσει το είδος του φυτού, την ποικιλία και το υποκείμενο.
Τα κριτήρια επιλογής είναι:
Οι καιρικές συνθήκες της κάθε περιοχής: 1) Μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία. 2) Σχετική υγρασία. 3) Ταχύτητα ανέμου. 4) Ποσοστό βροχοπτώσεων.
Ανάλογα την περιοχή καλλιέργειας επιλέγουμε την ποικιλία που θα φυτεύσουμε. Υπάρχουν περιοχές πρώιμης και όψιμης παραγωγής.
Σύσταση εδάφους (είναι βασικό για την επιλογή υποκειμένου), η εδαφολογική εξέταση κρίνεται απαραίτητη. Η γνώση της σύστασης του εδάφους μας θα βοηθήσει και στις μετέπειτα λιπάνσης: 1) PH του εδάφους. 2) Πορώδες του εδάφους. 3) Ασβέστιο. 4) Ιχνοστοιχεία του εδάφους.
Εμπορικότητα του προιόντος. Μια μικρή έρευνα αγοράς θα βοηθήσει. Προτείνουμε νέες ποικιλίες που είναι παραγωγικές και οι έμποροι τις προτιμούν.
Είναι απαραίτητο κατά την αγορά των φυτωρίων να ζητάτε το φυτουγειονομικό διαβατήριο κάθε ποικιλίας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι τα φυτά σας είναι καθαρά από ασθένειες που μπορούν να σας κοστίσουν χρήμα και χρόνο.
Ο αγοραστής πρέπει να ζητά διαβεβαίωση, ότι το ριζικό σύστημα του φυτού είναι πλούσιο και υγιές.

Οι ποικιλίες μας:

 • Εσπεριδοειδή
 • Αδαμοπούλου,Ζαμπετάκη,
  Interdonato,Maglini,Clementine SRA-63,Valencia Frost,
  Nova,Hernandina,Afourer,
  Ortanique,Page,Encore,
  Χιώτικη(ντόπιαΆρτας),Navelina, Salustiana,
  Newhall, Lane Late,
  Valencia, Dolco, Sanguine,
  Moro, Κόκκινο, Κίτρινο,
  Mexico, Γλυκολέμονο, Κουμ κουάτ

 • Ελιές
 • Χοντροελιά
  Άρτας – Κονσερβοελιά Άρτας, Καλαμών, Μεγάρων,
  Κορωνέικη, Αρμπεκίνα, Χαλκιδικής,
  Μανάκι

 • Διάφορα
 • Hayward, Ζαμπέλα,
  Ερμιόνη